Links naar de website = Hogere posities

SEO bestaat, naast het optimaliseren van de website, uit factoren die buiten de website plaatsvinden. Volgens Google zijn links naar een pagina nog steeds een zeer belangrijke factor voor het bepalen van de posities in de zoekresultaten. Het actief verzamelen van deze links wordt ook wel “linkbuilding” genoemd.

Onze eigen ervaring bevestigt dit alleen maar. Voor vrijwel iedere pagina waarmee wij actief het linkprofiel (alle links naar een domein of pagina) hebben verbeterd zien we de posities in de zoekmachines stijgen. Ook voor zoekwoorden met veel concurrentie.

Voordat je met linkbuilding begint

Zomaar starten met linkbuilding is onverstandig. Om de links goed hun werk te laten doen, is het van groot belang dat de website zowel qua techniek als qua teksten en media goed in elkaar zit. Dit noemen we ook wel On-page SEO.

Voorbeeld 1:
Je hebt een dienstenpagina waarop je een paar foto’s hebt gezet. Deze foto’s komen direct van je fototoestel of smartphone en zijn niet bewerkt. Hierdoor is de pagina 15 MB groot en laadt deze voor nieuwe bezoekers tergend langzaam. Google vindt dit geen goede gebruikerservaring en plaatst je daardoor bij voorbaat niet hoog in de zoekresultaten.

Voorbeeld 2:
Je hebt een productpagina en je beschrijft het product beknopt in twee zinnen. De meeste woorden in de tekst zijn producteigenschappen die je van de leverancier hebt overgenomen. Deze tekst biedt vrijwel geen toegevoegde waarde ten opzichte van andere pagina’s op het web over hetzelfde product.

Bij bovenstaande voorbeelden is het veel effectiever om eerst de optimalisatie op de eigen website af te ronden, om vervolgens te werken aan hogere posities door middel van linkbuilding. 

Ook is het belangrijk om te kijken welke kennis, kwaliteiten en tijd er aanwezig is binnen je organisatie. Ga je dit proces zelf oppakken, of toch liever uitbesteden?

Iedere pagina heeft een eigen competitie

Iedere pagina doet mee in een eigen competitie, met de zoektermen die op deze pagina worden besproken. Net als bij topsporters is het van belang om zo veel mogelijk goed te doen, om uiteindelijk bovenaan het podium (in dit geval de zoekresultaten) te eindigen.

Onze linkbuilding aanpak begint daarom altijd met een vooronderzoek waaruit een SEO strategie uit voort komt. Hierdoor kunnen wij de competitiestrijd goed inschatten en een plan maken voordat we beginnen.

Sun Tzu over linkbuilding
“Wie de vijand kent en zichzelf, zal in honderd veldslagen niet in gevaar zijn;

Wie de vijand niet kent maar zichzelf wel, zal soms winnen en soms verliezen;

Wie de vijand niet kent en zichzelf niet, zal iedere slag in gevaar zijn.”

Sun Tszu, The Art Of War

Hoe wij linkbuilding doen

Wij verkopen geen posities in Google, maar een gestructureerde werkwijze gebaseerd op werkelijke kansen. Sommige linkbuilding tactieken kunnen wij onafhankelijk uitvoeren, andere tactieken zijn in samenwerking met jouw organisatie.

Doordat wij gebruik maken van eigen fulltime linkbuilding-specialisten weten wij precies wat werkt en wat niet. Ons linkbuilding-team heeft vele linkmogelijkheden al uitgezocht en paraat.

Bovendien hebben we de beschikking over verschillende partnerschappen en natuurlijk professionele SEO-software. Links die door ons geplaatst worden, worden niet door ons weggehaald als de samenwerking wordt beëindigd. Je blijft dus profiteren van je investering. Dit is het grote voordeel van SEO ten opzichte van adverteren.

Bespaar jezelf daarom veel tijd en frustratie. Veelal is het uitbesteden van linkbuilding effectiever dan het zelf doen.

Uiteraard is het doel altijd om de eerste pagina in Google te behalen, en waar mogelijk de topposities voor het zoekwoord waar we op focussen. Dit zoekwoord is vooraf al bepaald, door middel van een zoekwoord onderzoek.

 

Voor de verdieping raden wij het artikel Linkbuilding: de complete uitleg aan.

Linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding strategie en uitvoering voeren wij uit binnen onze SEO dienstverlening. Zie hier de actuele tarieven.

Roy Ishak
“Ik beveel mensen alleen aan als ze meer opleveren dan kosten. Dat is voor mij de definitie van een specialist. Nils en zijn team zijn dat absoluut. Niet alleen omdat zij zelf bij de zoekopdracht “SEO specialist” op nummer 1 staan in Google. Maar bovenal omdat zij mijn verwachtingen keer op keer overtreffen. Het is ongelofelijk op wat voor grote websites zij links hebben gekregen voor royishak.nl. Sky Internet Marketing is dan ook momenteel de enige partij in Nederland waaraan ik mijn linkbuilding uitbesteed. En, die van mijn klanten.”
Roy Ishak, Beste marketing opleider 2014, 2015, 2016 en 2017

Let op. Linkbuilding kost tijd en onze capaciteit is niet onbeperkt. Neem contact op om jouw wensen met ons te bespreken.