Linkbuilding

Links naar de website = Hogere posities

SEO bestaat, naast het optimaliseren van de website, uit factoren die buiten de website plaatsvinden. Volgens Google zijn links naar een pagina nog steeds een zeer belangrijke factor voor het bepalen van de posities in de zoekresultaten. Het actief verzamelen van deze links wordt ook wel “linkbuilding” genoemd.

Onze eigen ervaring bevestigt dit alleen maar. Voor vrijwel iedere pagina waarmee wij actief het linkprofiel (alle links naar een domein of pagina) hebben verbeterd zien we de posities in de zoekmachines stijgen. Ook voor zoekwoorden met veel concurrentie.

Voordat je met linkbuilding begint

Zomaar starten met linkbuilding is onverstandig. Om de links goed hun werk te laten doen, is het van groot belang dat de website zowel qua techniek als qua teksten en media goed in elkaar zit. Dit noemen we ook wel On-page SEO.

Voorbeeld 1:
Je hebt een dienstenpagina waarop je een paar foto’s hebt gezet. Deze foto’s komen direct van je fototoestel of smartphone en zijn niet bewerkt. Hierdoor is de pagina 15 MB groot en laadt deze voor nieuwe bezoekers tergend langzaam. Google vindt dit geen goede gebruikerservaring en plaatst je daardoor bij voorbaat niet hoog in de zoekresultaten.

Voorbeeld 2:
Je hebt een productpagina en je beschrijft het product beknopt in twee zinnen. De meeste woorden in de tekst zijn producteigenschappen die je van de leverancier hebt overgenomen. Deze tekst biedt vrijwel geen toegevoegde waarde ten opzichte van andere pagina’s op het web over hetzelfde product.

Bij bovenstaande voorbeelden is het veel effectiever om eerst de optimalisatie op de eigen website af te ronden, om vervolgens te werken aan hogere posities door middel van linkbuilding.

Iedere pagina heeft een eigen competitie

Iedere pagina doet mee in een eigen competitie, met de zoektermen die op deze pagina worden besproken. Net als bij topsporters is het van belang om zo veel mogelijk goed te doen, om uiteindelijk bovenaan het podium (in dit geval de zoekresultaten) te eindigen.

Onze linkbuilding aanpak begint daarom altijd met een vooronderzoek. Hierdoor kunnen wij de competitiestrijd goed inschatten en een plan maken voordat we beginnen.

Sun Tzu over linkbuilding“Wie de vijand kent en zichzelf, zal in honderd veldslagen niet in gevaar zijn;

Wie de vijand niet kent maar zichzelf wel, zal soms winnen en soms verliezen;

Wie de vijand niet kent en zichzelf niet, zal iedere slag in gevaar zijn.”

Sun Tzu
Art of War

Wij verkopen geen posities in Google, maar een gestructureerde werkwijze gebaseerd op werkelijke kansen. Sommige linkbuilding tactieken kunnen wij onafhankelijk uitvoeren, andere tactieken zijn in samenwerking met jouw organisatie.

Uiteraard is het doel altijd om de eerste pagina in Google te behalen, en waar mogelijk de topposities voor het zoekwoord waar we op focussen. Dit zoekwoord is vooraf al bepaald, door middel van een zoekwoord onderzoek.

Voor de verdieping raden wij het artikel Linkbuilding: de complete uitleg aan.

Linkbuilding Lift Off

Na het in kaart brengen van de concurrentie (op basis van het linkprofiel per pagina) bepalen we in overleg de te volgen linkbuilding tactieken.

Omdat dit het begin van het linkbuildingproces is, noemen we dit het Linkbuilding Lift Off pakket.

Dit pakket bevat het volgende:

LINKBUILDING LIFT OFF
100 per pagina

  • On-page SEO check
  • Linkprofiel check eigen pagina
  • Linkprofiel check t/m 4 concurrenten
  • Linkbuilding tactieken bepalen
  • Urenindicatie voor linkbuilding uitvoering

Met het Linkbuilding Lift Off pakket heb je een concreet strijdplan om de concurrentie te verslaan in de zoekresultaten. Wij geven bij ieder onderzoek ook een advies over de tijd per maand die wij naar schatting nodig hebben om resultaten te halen.

Vervolgens voeren we (na akkoord) maandelijks de gekozen linkbuilding tactieken uit voor minimaal 3 maanden á 5 uur per maand. Daarna geldt een opzegtermijn van slechts 1 maand. De kosten voor linkbuilding werkzaamheden zijn 75 euro per exclusief btw.


Roy Ishak“Ik beveel mensen alleen aan als ze meer opleveren dan kosten. Dat is voor mij de definitie van een specialist. Nils en zijn team zijn dat absoluut. Niet alleen omdat zij zelf bij de zoekopdracht “SEO specialist” op nummer 1 staan in Google. Maar bovenal omdat zij mijn verwachtingen keer op keer overtreffen. Het is ongelofelijk op wat voor grote websites zij links hebben gekregen voor royishak.nl. Sky Internet Marketing is dan ook momenteel de enige partij in Nederland waaraan ik mijn linkbuilding uitbesteed. En, die van mijn klanten.”


Roy Ishak
Beste marketing opleider 2014, 2015 en 2016

Let op. Linkbuilding kost tijd en onze capaciteit is niet onbeperkt. Neem contact op om jouw wensen met ons te bespreken.

© Internet Marketing Bureau Alphen aan den Rijn
Privacy beleid | Proclaimer | Algemene Voorwaarden
css.php