Ons verhaal is eigenlijk vooral mijn verhaal. Mijn naam is Nils van der Knaap en ik ben internet marketeer. Dat woord betekent zoiets als iemand die ervoor kan zorgen dat een website meer bezoekers krijgt, maar ook dat deze bezoekers uiteindelijk meer geld opleveren dan dat het kost om ze te krijgen.

Nils van der Knaap SEO expertGeboren in april 1983 en al sinds ik amper kon lezen en schrijven ben ik in de buurt van een computer te vinden. Deze interesse, gecombineerd met een gezonde dosis gevoel voor marketing en ondernemerschap, heeft er voor gezorgd dat ik van internet mijn beroep ben gaan maken.

Eerst als marketeer en manager van een startende webshop (12Game.Com) die in de jaren daarop uitgroeide tot een toonaangevende site in deze branche.

Dit was vooral te danken aan het verlenen van een goede service tegen aantrekkelijke prijzen en net even een stapje meer willen doen dan anderen.

Deze goede reputatie zorgde ervoor dat ik ook de whitelabel gameshops voor bedrijven als Discovery Channel, Veronica Magazine, Slam!FM en Metro in mijn beheer had.

Ik besloot uiteindelijk dat het tijd werd om mijn eigen bedrijf op te richten om zo andere ondernemers te helpen met hun (online) onderneming en mijn opgedane kennis op het gebied van online ondernemen met hen te delen.

Waar geloof ik in?

Ik geloof dat het internet enorm veel mogelijkheden te bieden heeft, maar dat het ook lastig is om een plekje te veroveren in markten waar veel concurrentie is. Ik ben daarom fan van niche marketing, waarbij je als ondernemer al je aandacht legt op een klein deel van de markt, om zo uit te kunnen blinken in datgene wat je doet.

Deze aanpak is succesvol voor zowel grote als kleine bedrijvenHeb je daar succes, dan kun je uitbreiden naar nieuwe niche markten en zo uitgroeien tot een ware autoriteit binnen de markt waarin een bedrijf of persoon actief is. Deze aanpak is succesvol voor zowel grote als kleine bedrijven.

Zoekmachines als Google zullen altijd proberen om autoriteiten over een bepaald onderwerp bovenaan de zoekresultaten te krijgen bij een zoekopdracht van een gebruiker.

Hoe ik aan mijn kennis kom

Als student Media & Entertainment Management (2004 – 2008) leerde ik de basis van marketing en traditionele en nieuwe media. Met creatieve vakken als onder meer websites maken en Photoshop, maar ook project management en media recht, heb ik vooral een brede basis opgedaan. Mijn verdieping kwam toen ik bij 12Game.Com verantwoordelijk werd voor de marketing, en dan met name online marketing als SEO en online advertenties. Deze praktijk ervaring is nog steeds ontzettend waardevol.

Na ruim 5 intensieve, maar zeer leerzame jaren, werd het tijd om mijn eigen vleugels uit te slaan en begon ik als ZZP-er mijn eigen bedrijf. Zo kon ik al mijn kennis over online marketing inzetten om ook andere bedrijven te helpen. 

Ik leunde niet alleen op mijn ervaring, maar ik begon zeer fanatiek nog meer te leren over met name SEO, Google Ads (toen nog AdWords genoemd) en WordPress. Tot diep in de nacht nam ik al deze kennis op als een spons. Ik merkte toen pas echt dat dit mijn passie is.

Tot op de dag van vandaag leer ik iedere dag over online marketing. Niet alleen omdat het belangrijk is om bij te blijven, het is ook het competitieve in mij. Altijd op zoek naar verbetering.

Hoe ik jou kan helpen met onze kennis

Door het volgen van een relevante studie en het dagelijks bestuderen van onder meer diepgaande blogs, boeken, video’s en podcasts heb ik letterlijk duizenden uren besteed om te komen tot het niveau waar ik nu ben. Deze kennis draag ik over aan mijn team van specialisten.

Ieder van hen verdiept zich weer verder, zoals webhosting, databasebeheer, alle hoekjes van Google Ads, Google Tag manager, en het opbouwen van een goed netwerk voor bijvoorbeeld linkbuilding.

Zegt dat je allemaal maar weinig of niets? Dat is niet zo gek.Zegt dat je allemaal maar weinig of niets? Dat is niet zo gek.

Het heeft ook geen zin om al deze tijd te stoppen in zulke zaken, die je wel nodig hebt, maar je niet iedere dag hoeft te doen. Daarom is het beter om dit uit te besteden aan mensen die er dagelijks mee werken, en het nog leuk vinden ook :)

We werken bovendien met specialistische programma’s die vaak veel tijd kosten om te doorgronden. Bespaar jezelf al deze tijd, kosten en beginnersfouten.

Wij zijn wij inmiddels?

Bij Sky Internet Marketing zit inmiddels op ons kantoor in Alphen aan den Rijn een hecht team van 7 internet specialisten, ieder met hun eigen specialiteit, zoals SEO (techniek, website teksten en linkbuilding), Google Ads, conversie optimalisatie en website design & ontwikkeling.

Door onze gezonde dosis levenservaring (leeftijden van begin 20 tot begin 40) kunnen we vaak goed sparren met onze klanten, in plaats van enkel opdrachten uitvoeren.

Voor wie zijn wij?

Van hardwerkende ZZP-ers met een goed idee tot gevestigde namenWij werken regelmatig met kleine tot middelgrote bedrijven. Van hardwerkende ZZP-ers met een goed idee tot gevestigde namen en toonaangevend in hun branche. Meestal hebben wij direct contact met marketing managers of directeuren.

Ook helpen wij andere online bureaus, zoals website ontwikkelaars of reclamebureau’s. Wij vullen dan de werkzaamheden aan die ze niet aanbieden, maar wel nodig zijn voor succes van hun klant.

Voor wie zijn wij NIET?

Wij zijn er niet “voor iedereen”.

Wij zijn er niet voor bedrijven die eigenlijk geen bestaansrecht hebben. Wij vinden dat hoger komen in Google geen oplossing is voor een niet-werkend business model. Het belangrijkste aan marketing is dat je waarde biedt en een oplossing hebt voor een probleem (in de ruimste zin van het woord).

Wij zijn er ook niet voor ondernemers die hele hoge waarde verwachten met een lege portemonnee. Sorry.

Wij stoppen veel tijd en energie in het leveren van waarde. Als jij en wij het werk goed doen, dan betaalt de investering zich op termijn weer terug door goede vindbaarheid en daarmee omzet uit nieuwe klanten.

Waarom kiezen voor Sky Internet Marketing?

We kiezen niet voor de gemakkelijke oplossing om snel mee te scoren. Als wij werken voor een klant dan verdiepen we ons in het bedrijf en de markt. We denken mee over hoe het bedrijf zich kan onderscheiden van jouw concurrenten.

We gaan verder dan alleen de technische kant en kijk ook naar de behoeftes van jouw klanten.

Dit zorgt er voor dat de investering in zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren en/of de optimalisatie en ontwikkeling van een nieuwe website zich ook daadwerkelijk terugbetaalt.

Team up

Wil je met ons kennismaken om te zien of wij jouw online business ook naar een hoger niveau kunnen brengen?

Neem dan vrijblijvend even contact met ons op via e-mail of telefoon en vertel ons over jouw bedrijf.
 
Nils van der Knaap