Blogkermis

Blogkermis met blogs van interessante internet marketing bloggers

Linkbuilding

Binnenkort vindt er een zogenaamde blogkermis plaats, waar ook ik aan mee ga doen met een stuk genaamd “Hoe kom je aan goede links met een klein budget?“. De gastheer van de blogkermis is ditmaal Wilco de Kreij van OnlineBizz.nl.

Blogkermis

Wat is een blogkermis?

Een blogkermis is een verzameling van blogs over een bepaald onderwerp, in dit geval internet marketing.

Verschillende deelnemers sturen een zelfgeschreven artikel (ook wel blog genoemd)  in en de gastheer post de links naar deze artikelen plus een korte samenvatting op een pagina.

De deelnemers kondigen de blogkermis aan op hun eigen websites en via hun social media kanalen als Twitter, Facebook en LinkedIn. 

Op deze manier ontstaat er veel aandacht voor de artikelen. De blogkermis wordt iedere keer door iemand anders georganiseerd, vandaar ook het rondtrekkende karakter van deze “kermis”.

Het voordeel van meedoen aan een blogkermis

Door deel te nemen aan een blogkermis kun je vooral als nieuwe blog wat extra onder de aandacht komen.

De lezers van verschillende blogs komen op natuurlijke wijze in aanraking met andere bloggers over hetzelfde onderwerp.

Een mooi bijkomend voordeel is dat er veel naar de pagina verwezen wordt en je dus ook een linkje krijgt van deze pagina. Dit is een slimme en natuurlijke manier van linkbuilding.

Meedoen aan een blogkermis of er zelf één organiseren is dus een interessante manier om je bekendheid en populariteit op internet te verhogen en tegelijkertijd nieuwe contacten te leggen.

Bedenk daarom eens of je deze tactiek ook voor je eigen business kunt toepassen!

Op dit moment leg ik de laatste hand aan mijn inzending, dus deze zal nog voor 31 december online staan. Lees ook zeker de andere blogs uit de blogkermis.

Meer SEO tips?

Vraag een SEO kansen onderzoek aan of spar met een SEO expert.