Waarom hoger in Google?

Twee op de drie mensen oriënteert zich eerst via een zoekmachine voordat ze een product of dienst aanschaffen. Google is veruit de populairste zoekmachine op internet met een marktaandeel van rond de 95% van alle zoekopdrachten in Nederland.

Wie hoog weergegeven wordt in de zoekresultaten van Google kan rekenen op veel extra verkeer naar de website, die bovendien ook nog eens op zoek zijn naar het onderwerp waar je website over gaat.

Je moet je website optimaliseren zodat deze hoger in Google komt als je:

  • een groter publiek wilt bereiken
  • geen geld per klik meer wilt betalen in Google
  • geen geld wilt laten liggen door gemiste bezoekers
  • je concurrenten wel actief bezig zijn en ze daarna lastig in te halen zijn

Hoe kom ik hoger in Google?

Hoe relevanter de website is voor de zoekopdracht, hoe hoger de positie in de zoekresultaten. Google bepaalt de positie van een website aan de hand van een heleboel factoren die samen te vatten zijn in 3 hoofdfactoren:

  • Techniek van de website (o.a. indexatie, snelheid, veiligheid)
  • Hoge kwaliteit content (teksten, afbeeldingen, audio en video)
  • Verwijzende linkjes op internet vanaf andere websites (ook wel backlinks genoemd)

Uiteraard is het ook belangrijk om te bepalen op welke zoekwoorden je beter gevonden wilt worden.

Als je een lokale fietsenwinkel hebt en je wilt gevonden worden op het woord ‘fiets’, dan zal je veel moeite moeten doen om op dat veelvoorkomende woord hoog in Google te komen. De zoekwoordcombinatie ‘fietsenwinkel Amsterdam’ kan veel meer gerichte klanten opleveren en kost bovendien relatief minder moeite om een hoge positie te verkrijgen.

Het bepalen van de juiste zoekwoorden is een intensieve, maar zeer belangrijke stap om meer potentiële klanten op uw website te krijgen.

Is zoekmachine optimalisatie niet veel werk?

Het optimaliseren van een website voor zoekmachines is arbeidsintensief en er is bovendien specifieke kennis voor nodig. Nog lastiger maakt het dat Google de factoren die de posities bepalen constant aanpast.

Als ondernemer ben je natuurlijk liever bezig met je website of onderneming zelf. Zeker als je tijd waardevol is, is het vaak voordeliger om de zoekmachine optimalisatie van je website uit te besteden.

Bij Sky Internet Marketing nemen wij dat werk uit handen en daardoor stijgt de website in de zoekresultaten, terwijl jij je concentreert op datgene waar je goed in bent. Huur daarom vandaag nog een SEO expert in.

Schakel ons in

Neem contact met ons op en vertel ons over jouw website en wat je wilt bereiken.