Begrijpt Google jouw website wel goed?

Zoekmachine optimalisatie begint bij de eigen website. Als een zoekmachine zoals Google de inhoud van de website niet goed begrijpt (of erger nog: niet kan vinden) vanwege door de webbouwer gebruikte techniek, dan houdt het al snel op. Eerst moeten we controleren of de website wel zoekmachine-vriendelijk is. 

Zoekmachines bezoeken alle websites automatisch om er achter te komen waar je website over gaat en om nieuwe pagina’s te indexeren. Je kunt de meest uitgebreide teksten en links van goede websites hebben, maar als je website niet goed te lezen is voor zoekmachines dan komt deze niet goed terug in de zoekresultaten.

Zo moet het niet

Een voorbeeld van een op het oog goede website, maar toch niet goed geoptimaliseerd voor zoekmachines is de website van de belastingdienst:Technische analyse website

De twee regels tekst onder de link gaan over het accepteren van cookies. Daar kan iemand vast wel een betere tekst voor verzinnen die de bezoeker meer op weg helpt. Gewoon vergeten om de meta omschrijving in te vullen. Niet moeilijk, maar je moet het maar net even weten.

Wat we doen

We controleren je gehele website op meer dan 60 technische zaken die met website techniek en zoekmachine optimalisatie te maken hebben. Denk hierbij aan o.a.:

  1. Pagina’s die niet door Google worden opgenomen in de zoekresultaten (indexatie-problemen)
  2. De opbouw van de URL’s op een zoekmachinevriendelijke manier
  3. Te lange titels en meta omschrijvingen, zodat deze in Google afgebroken worden
  4. Malware en blacklist vermeldingen
  5. Juist gebruik van redirects
  6. Opmaak van de code en microdata
  7. Laadtijden en paginagrootte
  8. … en nog veel meer

 
Zaken waar je in eerste instantie niet altijd rekening mee houdt, maar die wel degelijk van belang zijn. Zorg er daarom voor dat je zicht hebt op de technische staat van je website.

Wat kost een technische analyse van de website?

De duur en daarmee de kosten van een technische analyse hangt af van een aantal zaken, zoals de hoeveelheid pagina’s en de huidige staat van de website. Meer foutjes, meer werk. Ook de capaciteit om alles op te lossen speelt mee. Wij helpen je aan de juiste prioriteiten om de gevonden SEO-factoren te verbeteren, zodat je het snelst resultaat ziet van technische optimalisatie.

Een technische analyse van de website voeren wij uit binnen onze SEO dienstverlening. Zie hier de actuele tarieven.

Tim Hazekamp
“Bedankt voor de analyse, heb hem net doorgenomen en ik moet zeggen wow, wat een detail en duidelijke beschrijvingen met direct ook de gehele overzichten van waar het mis gaat. Dit zijn we nog niet eerder tegengekomen en is super nuttig.”
Tim Hazekamp, De Nationale Franchise Gids B.V.