Een landingspagina is een pagina op de eigen website die gebruikt wordt om bezoekers naar toe te sturen nadat ze op een zoekresultaat, link of advertentie geklikt hebben.

Grijp de aandacht

De huidige internetter heeft weinig geduld en beoordeelt binnen enkele seconden of de website nuttig is voor hem/haar. Zorg er daarom voor dat  er informatie aanwezig is die de bezoeker helpt, de bezoeker tot een actie wordt verleid (bijv. een aankoop, offerte aanvraag, download, nieuwsbrief inschrijving, etc.) en dat er weinig afleiding is.

Verhoog het success

Door een sterke landingspagina zal iedere marketing actie die naar die pagina leidt ook meer effect hebben. Dit kan het verschil betekenen tussen een verlies op de marketing uitgaven of juist het maken van winst. Goede internet marketing is niet altijd hetzelfde als meer uitgeven aan reclame. Natuurlijk is een goede zichtbaarheid belangrijk, maar wat ga je daarna met die bezoekers doen? Een goede landingspagina verleidt internetters om van bezoeker direct of indirect ook klant te worden.

Goede landingspagina’s verlagen de kosten in Adwords

Google Ads (voorheen Google AdWords) is een veelgebruikt programma van Google om betaalde advertenties te plaatsen boven de gratis (organische) zoekresultaten. De prijs van de klik wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de landingspagina. Door deze pagina in te richten op o.a. de juiste zoekwoorden kunnen de kosten per klik op een advertentie drastisch verminderen. Een hele interessante manier dus om adverteren op in Google kosteneffectief te maken of simpelweg de winst te verhogen.

Waarom wachten?

Vertel ons over jouw website en wat je wilt bereiken. Wij vertellen jou hoe we je daar het beste bij kunnen helpen.