Wat is Google Bard?

Een AI-revolutie in zoekmachine technologie

Google Bard is een kunstmatige intelligentie (AI) om op een menselijke manier antwoord te geven op vragen.

De technologie combineert actuele kennis van het internet met creativiteit. Daardoor is het in staat antwoorden te geven op complexe vragen met meer diepgang en inzicht.

Een taalmodel voorspelt de woorden

Google Bard is gebaseerd op de Language Model for Dialogue Applications (LaMDA) technologie die al eerder werd ontwikkeld.

Hierbij voorspelt een kunstmatige intelligentie op basis van een grote dataset welk woorden verwacht worden.

Hoe specifieker de vraag, hoe beter de AI een antwoord geeft die overeenkomt met het antwoord van een mens.

Bard wordt in eerste instantie gebruikt met het de lichtgewicht versie van LaMDA. Dit model vereist veel minder rekenkracht, waardoor meer gebruikers er tegelijk gebruik van kunnen maken.

Waarvoor gebruik je Bard?

Google gebruikt de Artificial Intelligence (AI) om zoekresultaten te verbeteren voor hun zoekmachine Google Zoeken.

Het doel is om het eenvoudiger te maken om de informatie te krijgen die mensen echt nodig hebben om iets te begrijpen of uit te voeren.

Google Zoeken wordt veel gebruikt als mensen op zoek zijn naar snelle feitelijke antwoorden, zoals “hoeveel toetsen heeft een piano?“.

Maar Google wordt ook gebruikt voor complexere vragen als “is het eenvoudiger om piano of gitaar te leren, en hoeveel moet ik oefenen?

Onderzoek doen naar zo’n onderwerp kost veel moeite, omdat mensen graag meerdere meningen en perspectieven willen zien of horen.

AI helpt op zulke momenten om verschillende perspectieven samen te voegen. Met name voor vragen waar geen eenzijdig antwoord op is te geven.

Google Bard voorbeeld

Wanneer zie je iets van Google Bard?

Op korte termijn zie je AI-aangedreven functionaliteiten in Google Zoeken om complexe informatie van meerdere perspectieven te zien in een eenvoudig te bevatten vorm. Op die manier kun je snel begrip krijg van het grotere geheel en meer leren van het web. 

Het kan bijvoorbeeld gaan om aanvullende inzichten, zoals blogs van mensen die piano én gitaar spelen, of meer over het onderwerp, zoals een stappenplan voor beginners. 

Deze nieuwe AI functionaliteiten worden spoedig in 2023 door Google uitgerold.

Wat is Google Bard

Ben je benieuwd hoe

je meer bezoekers krijgtklanten krijgtgeld verdient

Je zit nergens aan vast

Nils van der Knaap Senior SEO specialist

Nils van der Knaap

Senior SEO Specialist

Nils vreet SEO artikelen als jelly beans. Met ruim 16 jaar intensieve ervaring als online marketeer en SEO specialist weet hij als geen ander wat werkt en wat niet.

Bekend van

Ahrefs
Yoast SEO
IMU
Emerce