Case: Dr. Jetske Ultee Skincare

Meer klanten door

SEOlinkbuilding

SEO resultaat

Over Dr. Jetske Ultee Skincare

Dr Jetske Ultee Skincare is een toonaangevende webshop in huid- en beautyproducten. 

De website is opgezet door Dr. Jetske Ultee, onderzoekarts in de cosmetische dermatologie. Haar huidverzorgingslijn valt regelmatig in de prijzen als beste product door onder meer de Consumentenbond. 

De door haarzelf ontwikkelde producten bevatten alleen milde en werkzame ingrediënten in hoge concentraties die écht wat doen voor de huid, en klachten kunnen verbeteren en voorkomen.

Dit is het resultaat van jarenlang onderzoek naar huidproblemen en huidverzorging.

Dr. Jetske Ultee publiceert regelmatig op haar blog waar verschillende huidproblemen besproken worden. Ze reageert samen met haar team uitgebreid op vragen die gesteld worden.

Bekend om…

Wat moest er beter?

De blog die op deze webshop voor veel gratis verkeer zorgt kreeg te maken met met dalende bezoekersaantallen vanuit Google.

Dit terwijl er regelmatige hoogwaardige blogs werden gepubliceerd door het team van onderzoekarts in de cosmetische dermatologie dr. Jetske Ultee.

Er moest daarom onderzocht worden wat de daling veroorzaakt. Is het probleem technisch, content, links of een combinatie van SEO-factoren?

Op zoek naar

Hoe we dit opgelost hebben

Om te beginnen is er een technische analyse gemaakt van de website. Hiermee hebben we de webbouwers aangestuurd om enkele zaken op te lossen rondom  indexering en andere zaken die in de weg stonden om weer hoger in Google te komen.

Met een zoekwoord onderzoek werden de meest kansrijke zoektermen in kaart gebracht. De zoektermen met hoog zoekvolume en relatief lage concurrentie kregen prioriteit. Daarbij hebben we natuurlijk ook rekening gehouden met welke zoektermen het meest waardevol zijn voor de klant.

Daarnaast bleek dat er veel content samengevoegd kon worden tot 1 supersterke pagina. Daarmee concentreren we alle content en links, zodat we de sterke concurrentie aankunnen.

Daarna is de interne linkstructuur op de schop gegaan. Met een verbeterde navigatie kunnen belangrijke pagina’s beter bereikt worden door bezoekers én zoekmachines.

Met links vanaf relevante websites met hoge autoriteit is het linkprofiel sterk verbeterd.

Anders gezegd: Google weet nu dankzij aanbevelingen op andere websites dat ze de pagina’s van dr Jetske Ultee Skincare laten zien als iemand zoekt naar specifiek huidadvies.

Onze aanpak

Het resultaat tot nu toe

Sterke stijging in bezoekers vanuit Google voor waardevolle zoektermen

  • Met technische optimalisatie, SEO advies en linkbuilding zorgden we voor een sterke stijging in bezoekers vanuit Google voor waardevolle zoektermen in 7 maanden.

67%

MEER LINKS
Van 344 naar 575
verwijzende domeinen

136%

MEER VERKEER
Van 10.188 naar 24.121 organische bezoekers

143%

MEER WAARDE
Van $3299 naar $8.034 waarde gratis zoekverkeer

Resultaten D J U SResultaten D J U S Na